Ódor zrejme Remišovú s PVV nepresvedčil. Premiéra vyzvala na výmenu šéfa SIS

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová sa stretla v piatok na Úrade vlády ako jedna z posledných s premiérom Ľudovítom Ódorom. Predsedu vlády okrem iného vyzvala, aby zvážil výmenu šéfa Slovenskej informačnej služby.

02.06.2023 12:28
ódor Foto: ,
Predseda vlády odborníkov Ľudovít Ódor.
debata (30)

Nový premiér by sa podľa Remišovej mal zamerať na pomoc ľuďom počas energetickej a inflačnej krízy, pokračovanie v očiste krajiny, ale aj na situáciu okolo nemocnice v Martine financovanej z Plánu obnovy. Strana to uviedla po rokovaní Remišovej a Ódora v tlačovej správe.

„Bývalá vláda zabezpečila stabilné ceny elektriny až do roku 2027 a výzvou pre vládu pani prezidentky sú dnes ceny plynu na budúci rok,“ uviedla.

Video
Predseda parlamentu bol hosťom TV Pravda. / Zdroj: TV Pravda

Žiada zmeny v SIS

Jednou z priorít vlády expertov by malo byť podľa Remišovej aj minimalizovanie zasahovania tajnej služby do práce polície. Šéfka Za ľudí vyzvala Ódora na zmenu vo vedení Slovenskej informačnej služby.

„Tajná služba má napomáhať v boji proti organizovanému zločinu a trestnej činnosti a nie živiť rozkladné procesy v bezpečnostných zložkách, o čom svedčil napríklad "únik“ tajnej správy SIS, ktorú poslanci čítali v parlamente," uviedla strana v tlačovej správe.

Nový predseda vlády má za sebou už viacero stretnutí s lídrami politických strán, na ktorých sa ich snaží presvedčiť, aby jeho vláde odborníkov dali zelenú a podporili jej programové vyhlásenie.

Ódor už absolvoval rokovania s predsedom parlamentu a šéfom hnutia Sme rodina Borisom Kollárom aj s expremiérom a lídrom Demokratov Eduardom Hegerom. Obaja sa k podpore úradníckej vlády zatiaľ zreteľne neprihlásili.

Bratislava politika vláda Čítajte aj Nová vláda získava dôveru pomaly. Stav je nerozhodný, Ódor má na konte 2 áno, 2 nie a 2 možno

Na Úrad vlády si premiér pozval aj lídra Sasky Richarda Sulíka a tiež predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku. Podľa doterajších vyjadrení Ódorovu vládu ich politické subjekty podporia.

„Nie“ úradníckej vlády už verejne vyjadrili Hlas a Smer.

Ódor by sa mal stretnúť aj predsedom OĽANO Igorom Matovičom, „kedy“ zatiaľ známe nie je.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Remišová #úradnícka vláda #predčasné voľby 2023