Prokurátor podal obžalobu na Kočnera pre kauzy Donovaly a Báč

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu na Mariana Kočnera pre kauzy Donovaly a Báč. Ide o podozrenia z páchania ekonomickej trestnej činnosti. Obžaloba bola podaná spolu na štyri osoby. ÚŠP o tom v stredu informoval na sociálnej sieti.

07.06.2023 14:32
kočner, kuciak Foto: ,
Marian Kočner na súde v Pezinku.
debata (6)

„Obžaloba sa týka uplatnenia nadmerných odpočtov DPH v sume prevyšujúcej osem miliónov eur súvislosti s predajom nehnuteľností v obci Donovaly medzi viacerými obchodnými spoločnosťami,“ priblížila prokuratúra na sociálnej sieti.

Okrem zločinu neodvedenia dane a poistného sa obžaloba týka aj skutku právne posúdeného ako zločin poškodzovanie veriteľa „v súvislosti s verejnou dražbou golfového areálu pri Báči, kde škoda dosahuje sumu takmer tri milióny eur“.

ŠTS eviduje podanú obžalobu. „Trestná vec bola pridelená zákonnému sudcovi na pracovisku v Banskej Bystrici, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe,“ priblížila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

kuciak, rodičia Čítajte viac Čo oslobodilo Kočnera? Dôkazy boli nepriame a len „z počutia“. Kauza Kuciak ide znova na Najvyšší súd
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner