Obvinený Puškár z kauzy vraždy Tupého zostáva stíhaný vo väzbe

Obvinený Adam Puškár, ktorý je podozrivý z vraždy študenta Daniela Tupého, zostáva vo vyšetrovacej väzbe. Mestský súd Bratislava I v piatok zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné. TASR to potvrdil obhajca Adama P. Michal Ellinger.

09.06.2023 18:49
adam puškár, daniel tupý Foto: ,
Adama Puškára obvineného z vraždy Daniela Tupého privádzajú na súd.
debata (2)

Súd pri rozhodovaní neprijal ani záruky v podobe dôveryhodných osôb, záujmového združenia či zloženia kaucie. „Proti rozhodnutiu sme dali sťažnosť, pôjde to na rozhodnutie na Krajský súd v Bratislave,“ doplnil obhajca.

Obvinený sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavy, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému stíhaniu.

adam puškár, daniel tupý Čítajte viac Obvinenému z vraždy Daniela Tupého zmiernili pobyt za mrežami. Môže prijímať návštevy a telefonovať

Obhajca obvineného už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine. Adam Puškár má pozastavený výkon advokácie.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Daniel Tupý si prevzal na NAKA spis o vražde svojho syna
Video
Archívne video / Zdroj: TV Pravda

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

adam puškár, daniel tupý Čítajte viac Obvinený z vraždy Daniela Tupého ide do väzby. Prokuratúra sa spolieha na vzorky DNA a výpoveď o noži
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Tupý #Vražda Daniela Tupého