Korčok by vojakov na Ukrajinu neposlal. Na časopis podporujúci Pellegriniho podal podnet

Prezidentský kandidát Ivan Korčok nie je za vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Ako povedal dnes na tlačovej besede, nevidí na to žiadny dôvod. „Ako vieme, záväzky Severoatlantickej aliancie sa vzťahujú na aliančné územie. Je to strašenie, je to mobilizácia a absolútne nezodpovedné narábanie s osudom Slovenska a jeho bezpečnosťou zo strany vlády a vidím, že aj s plnou podporou Petra Pellegriniho,“ povedal.

28.02.2024 13:42 , aktualizované: 14:04
debata (72)

Zdôraznil, že o žiadnom vyslaní slovenských vojakov na Ukrajinu sa v Paríži na stretnutí hláv štátov a premiérov nerokovalo. „Ani Európska únia, ani NATO, ani nikto iný, len zvrchovaná Národná rada SR a vláda SR rozhoduje o vyslaní slovenských vojakov. Aliancia chráni vlastné územie a toto územie zatiaľ napadnuté nebolo, preto nevidím dôvod na vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu,“ uviedol.

Korčok v stredu tiež avizoval, že podáva podnet pre porušenie pravidiel volebnej kampane. Robí tak v súvislosti s časopisom, ktorý podľa neho očierňuje jeho osobu a podporuje Pellegriniho. Myslí si, že je súčasťou Pellegriniho kampane a musí byť zaúčtovaný na jeho účte.

„Na základe obsahu je zrejmé, že časopis je v podstate volebným letákom s vopred určeným cieľom ovplyvniť volebnú kampaň v prospech jedného kandidáta a v neprospech iného kandidáta,“ poznamenal Korčok na stredajšej tlačovej konferencii.

Obáva sa Korčok, že v prezidentskej kampani ho čakajú útoky na rodinu?
Video

Upozornil na to, že všetky volebné materiály, nech ich platí ktokoľvek, sa majú započítavať do limitu, ktorý môže kandidát na svoju kampaň maximálne vynaložiť. ""Na transparentnom účte Petra Pellegriniho .{target:_blan­k}„:[https://www.transparentneucty.sk/#…] o týchto volebných novinách nie je ani náznak, rovnako nie je uvedený ani objednávateľ, ani dodávateľ,“ povedal.

Pellegrini reaguje na Dankovu kritiku
Video

Časopisy majú podľa Korčoka chodiť ľuďom do schránok. „Nevieme, do koľkých poštových schránok slovenských občanov sa dostávajú tieto tlačoviny, ale môžem vám povedať, že nám píšu občania z celého Slovenska. Podľa expertov z brandže takáto akcia stojí s tlačovou prípravou a distribúciou desaťtisíce, dá sa povedať viac ako 100 000 eur,“ uzavrel. Korčok očakáva, že ministerstvo vnútra sa bude podnetom zaoberať rýchlo a bez prieťahov.

matovič, dubovský, náhlik, švec Čítajte viac Akého prezidenta SR potrebuje? Kandidáti odpovedajú: Polovici právomoci stačia, druhá uvíta úpravy. Zmeny chce Švec, Kotleba aj Dubovský
72 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #Ivan Korčok