Výber niektorých kontroverzných výrokov predsedu SNS Jána Slotu

"My pôjdeme do tankoch a pôjdeme a zrovnáme Budapešť... My budeme bojovať za svoje územia, za metre štvorcové, za každý meter štvorcový budeme bojovať... Chceme bojovať! Nedáme ani centimeter štvorcový tým hajzlom maďarským...,"
8. marca 1999, zdroj: Rádio Twist

"Toto chceme my? Slováci? Aby sa to vrátilo? Aby nás vešali po kandelábroch, aby sme sa my učili Otčenáš po maďarsky? Tak to teda nie!"
8. marca 1999, zdroj: Rádio Twist

"A nech nás pánboh ochraňuje, pretože príde nejaká tetka, ktorá si hovorí, že je Američanka a dokonca si povie, že je ministerka zahraničných vecí Albrightová, hej, a nás začne všetkých Slovanov poučovať, že akí sme my debili, hej? Ale to nie sme, myslím, že špatne to pochopila. A ja viem, čo hovorím."
8. marca 1999, zdroj: Rádio Twist

"Oni (Maďari) nás kopú do hlavy a my hovoríme o priateľských susedských vzťahoch. Aby sa to nevyfarbilo tak, že na Kriváni a Lomnickom štíte budú viať maďarské farby."
14. januára 2002, zdroj: Nový čas

"My sme Slováci tu, my od rodu Kristového. Nebude tešik." (Ján Slota takto vykrikoval v bratislavskom Harley Pube)
20. mája 2006, TV Joj

"To boli mongoloidné typy s krivými nohami a ešte hnusnejšími koňmi," povedal Slota pri opise záznamov stredovekej franskej kroniky o Maďaroch.
TK SNS 1. júna 2006

(o homosexuáloch...:) "Ja nemám nič skutočne proti nim, pokiaľ sú niekde utiahnutí v úzadí a robia si svoje hnusné sexuálne orgie."
8. júna 2006, zdroj: TA3 - Téma dňa

"Viete čo, keď vy ste buzerantka, tak mne to moc nevadí. Ale keď to silou mocou budete prezentovať ako v Sao Paule, kde bolo tri milióny buzerantov, tak to už mi vadí," povedal Slota v telefonickom rozhovore novinárke denníka Sme, ktorá sa ho pýtala na prípadnú právnu úpravu homosexuálnych partnerstiev.
13. júna 2007, zdroj Sme

"Musíme držať spolu. Nejakí Maďari tu nebudú poskakovať v strednej Európe a nebudú tu vytvárať také napätie, ktoré môže prejsť do niečoho veľmi nedobrého, čo nikto asi v strednej Európe nechce. (...) A s prepáčením Nemci doslova a do písmena možno robili menšie zvrhlosti ako maďarskí fašisti na južnom Slovensku," povedal Slota v rozhovore pre ČTK.
23. septembra 2007

"(...) ja sa nebojím diskutovať s týmto chrapúňom. Pretože keď ja som hanba Slovenska, tak toto indivíduum je jeden zvratok, jedno zhnité lajno," reagoval Slota na obvinenie predsedu SMK Pála Csákyho, že kazí dobré meno Slovenskej republiky.
24. septembra 2007, zdroj TA3

"Ja si vždy za všetkým, čo poviem, stojím. (...) To je urážka aj toho lajna," reagoval Slota pre ČTK na informáciu, že ho Pál Csáky bude na súde žalovať za jeho výroky.
26. septembra 2007