Seagle Air smeruje do konkurzu

Okresný súd v Banskej Bystrici rozhodol o začatí konkurzného konania voči krachujúcemu leteckému dopravcovi Seagle Air.

13.04.2010 16:40
Seagle Air Foto:
Seagle Air
debata

Firma pre finančné problémy ukončila vlani na jeseň prevádzku a návrh na konkurz podalo jej vedenie minulý týždeň. Samotný verdikt o vyhlásení konkurzu padne neskôr, informovala v utorok hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná.

„Uznesenie bude právoplatné po zverejnení v Obchodnom vestníku,“ povedala Spurná. Súd má potom päť dní na vynesenie verdiktu o konkurze.

Seagle Air, ktoré vlani prepravili viac ako 300 000 pasažierov, lietali z Bratislavy, Prahy, Brna, Ostravy, Pardubíc, Budapešti a talianskej Verony. Spoločnosť vznikla v roku 1995 a pôvodne sa sústredila na vybudovanie prvej leteckej školy na Slovensku. Neskôr firma založila dcérsku spoločnosť Seagle Jet, ktorá prepravovala najmä VIP klientov.

Do ťažkostí sa pre hospodársku krízu dostali takmer všetci väčší leteckí dopravcovia na Slovensku. Vlani skrachovali nízkonákladové aerolinky SkyEurope. Pre nedostatok peňazí sa začiatkom marca dostala do reštrukturalizácie spoločnosť Air Slovakia, ťažkosti tento rok pripustila aj firma Danube Wings.

debata chyba