Reakcie na moje slová o korune boli až hysterické, tvrdí Sulík

Šéfa SaS Richarda Sulíka prekvapili "až hysterické reakcie" na jeho slová, že treba prestať slepo veriť lídrom eurozóny a mať plán návratu ku korune. Dúfa, že aj ako predseda parlamentu môže mať vlastný názor a povedať ho. Uviedol to v rozhovore pre agentúru TASR.

24.12.2010 11:05
Richard Sulík Foto:
Richard Sulík.
debata (104)

Veta, že „je najvyšší čas, aby Slovensko prestalo slepo veriť rečiam lídrov eurozóny a pripravilo si plán B“, teda návrat ku korune, bola údajne jeho osobným názorom. „Ja som v podstate povedal takú vec, že možno bude niekedy horieť a nebolo by zlé sa pozrieť, kde sa nachádza hasiaci prístroj alebo si pripraviť telefónne číslo na hasičov. Nič viac. Nepovedal som, že horí, poďme hasiť,“ vysvetlil.

Predseda SaS bol skôr prekvapený až hysterickými reakciami nielen na Slovensku, ale aj v Európe. Napriek týmto odozvám však tvrdí, že názor v tejto veci nezmenil. „Za to, že niektorí ľudia hystericky reagujú, ja nemôžem. Veď si pozrite finančné trhy, s eurom to nič neurobilo,“ podotkol.

Opačný názor prezentoval opozičný líder Robert Fico (Smer-SD). „Čo keď začnú ľudia zamieňať eurá za iné meny len preto, že sa niekto ráno prebral bohvie po čom?“ pýtal sa pred časom Fico.

Sulík však uisťuje, že vážnosť svojej funkcie si plne uvedomuje. „Ak by to tak nebolo, tak ‚iks‘ vecí tu jednoducho nefunguje. Nebavme sa o tom, či je Robert Fico pobúrený, jeho dokáže pobúriť hocičo, ale bavme sa o reálnych výsledkoch. Sú veci, ktoré by v NR SR zlyhávali? Sú zle vedené schôdze, nezačínajú načas? Možno dva-trikrát sa poslanci pochytili, to bolo všetko,“ konštatoval.

Na margo ďalšieho širokomediali­zovaného výroku, v ktorom narážal na drahé Ficove hodinky a jeho súkromný život, Sulík poznamenal, že sa len bránil. „Áno, moja reakcia bola razantná, ale na druhej strane to viedlo k tomu, že tie útoky utíchli. Ja som sa vždy bránil, na tom trvám,“ dodal.

104 debata chyba