Bratislavskí mestskí poslanci odmietli ropovod cez Bratislavu

Bratislavskí mestskí poslanci nesúhlasia s trasovaním ropovodu cez Bratislavu a vyzývajú vládu, aby od tohto trasovania upustila a zvážila možnosť trasovania ropovodu cez Karpatský koridor.

27.06.2013 18:35
debata (3)

Takéto uznesenie na návrh mestského poslanca za KDH Petra Lenča schválili bratislavskí mestskí poslanci. Poslanci primátora Milana Ftáčnika tiež poverili, aby na najbližšie rokovanie zastupiteľstva o ropovode prizval aj ministra hospodárstva Tomáša Malatinského.

Rozruch v mestskom zastupiteľstve však spôsobilo CD s alternatívami trás ropovodu, ktoré priniesli občianski aktivisti. Informácie na CD s trasami ropovodu mal magistrát dostať vlani vo februári od vtedajšieho vedenia rezortu hospodárstva s tým, že má ostať utajený. Podľa primátora Ftáčnika ho odborní zamestnanci magistrátu vtedy neprijali.

Na rokovanie zastupiteľstva prišli vyjadriť svoj názor k trasovaniu ropovodu cez Bratislavu aj občianski aktivisti zo združenia Nie ropovodu. Pred poslancov sa postavil jeden z členov združenia Miroslav Dragun, ktorý so sebou priniesol podľa jeho slov utajovaný materiál na CD s informáciou o trasách ropovodu vedúcich aj cez Bratislavu.

„Primátor rok a pol vie o tom, že ropovod má viesť trasami dva a desať a vo všetkých materiáloch tvrdil, že o tom nemá informácie,“ povedal Dragun. Primátor Milan Ftáčnik uviedol, že na magistrát bolo doručené CD s informáciami o trasovaní ropovodu, ktoré sa nemali dostať na verejnosť, priamo však o ňom nevedel.

3 debata chyba