Bývalý pivovar Stein predali v dražbe za 8,5 milióna eur

Objekt bývalého pivovaru Stein na Blumentálskej ulici v utorok v dražbe získala za 8 500 000 eur spoločnosť Dreamfield Property, ktorá je 100-percentnou dcérskou spoločnosťou firmy MiddleCap Investments. Kúpna cena je pritom o 3,8 milióna eur nižšia, ako bola stanovená vyvolávacia cena v dražbe.

23.07.2013 17:44
debata (13)

Tá znela na sumu 12 300 000 eur, znalecká cena bola stanovená na 11 480 000 eur.

Pozemky a objekt bývalého pivovaru Stein sa stali predmetom predaja už po tretíkrát, po roku 2011 sa predával opätovne v dražbe. Na rozdiel od predchádzajúcej aukcie, kedy sa prihlásil len jeden záujemca, ktorý však nepredložil žiadnu cenovú ponuku, tentoraz o kúpu bývalého pivovaru prejavili záujem traja uchádzači, ktorí zložili dražobnú zábezpeku. Na samotnú dražbu však prišli len dvaja z nich. „Bolo to pre nás prekvapenie, čakali sme taký menší súboj o Stein,“ priznal Peter Vetrák z Dražobnej spoločnosti, a.s.

Ani jeden nereflektoval na požiadavku podania ponuky, kým licitátor neznížil vyvolávaciu cenu na 8,5 milióna eur. Na tú zareagoval zástupca spoločnosti Dreamfield Property. Druhý uchádzač vyššie podanie neuskutočnil.

Podľa zástupcu víťaznej spoločnosti Romana Guniša by na mieste bývalého pivovaru mal vyrásť polyfunkčný objekt s rezidenčnou a administratívnou časťou. „Podľa terajších predpokladov by tam malo vyrásť 300 až 350 bytov,“ dodal Guniš. Či sa niečo zo súčasnej stavby zachová, Guniš povedať nevedel. Rovnako označil za predčasné hovoriť o tom, kedy by sa mali začať práce na novom projekte. „V súčasnosti pracujeme na územnom rozhodnutí,“ oznámil.

Objekt sa predával už od roku 2008. Vlastník, spoločnosť Orco Blumentálska, sa ho neúspešne pokúšal predať už v roku 2010. Neúspešný bol aj druhý pokus, kedy sa nehnuteľnosť predávala dražbou v rámci konkurzu, ktorý bola na Orco Blumentálska vyhlásený. Dnes vydražená suma bude súčasťou konkurznej podstaty. „Nasledovať bude rozvrh týchto peňazí v prospech konkurzných veriteľov,“ dodal Peter Vetrák z Dražobnej spoločnosti. Hlavným veriteľom je VÚB banka.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Reality #pozemok #Stein #dražba