Najbohatší Čech má záujem o mobilnú sieť na Slovensku

Česká spoločnosť PPF Mobile Services (PPFMS), ktorá patrí do investičnej skupiny najbohatšieho Čecha Petra Kellnera, oficiálne priznala záujem o vstup na slovenský telekomunikačný trh.

11.08.2013 10:45
mobil, sms, telefón, smartfón, dovolenka,... Foto:
Ilustračné foto
debata (3)

„PPFMS považuje pripravovanú aukciu kmitočtov a s tým spojený nástup technológie 4G LTE za veľmi atraktívnu a v strednodobom až dlhodobom horizonte pravdepodobne jedinú reálnu príležitosť vstupu na trh,“ uviedla spoločnosť vo verejnej konzultácii ku pripravovanej aukcii na frekvencie pre siete 4G.

PPFMS pritom okrem vstupu na slovenský trh stále zvažuje aj účasť v druhej pripravovanej aukcii na frekvencie sietí 4G v Českej republike. Prvú aukciu, ktorej sa zúčastnila aj PPFMS, zrušil Český telekomunikačný úrad v marci z obavy, že vysoké sumy, ktoré operátori za frekvencie ponúkali, by viedli k príliš vysokým cenám služieb sietí 4G a spomalili by ich štart.

PPF Mobile Services vo verejnej konzultácii navrhla, aby Telekomunikačný úrad SR v aukcii zvýhodnil nových operátorov. Regulátor s tým však nesúhlasí, nechce totiž obmedziť ostatných hráčov. Do konzultácie ku pripravovanej aukcii sa okrem Kellerovej PPFMS a súčasných mobilných operátorov, teda Orange, Telekom a O2, zapojili aj Towercom, Satro a Swan. Elektronická aukcia na frekvencie pre siete 4G by sa mala uskutočniť už tento rok. Novú sieť by tak operátori mohli začať budovať už začiatkom roka 2014.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #mobily #Petr Kellner #PPFMS #PPF Mobile Services #mobilná sieť #LTE