Za odchod dostane Sarbu od majiteľa Markízy 5,4 milióna dolárov

Končiaci šéf mediálnej spoločnosti Central European Media Enterprises (CME) Adrian Sarbu dostane odstupné 5,4 milióna dolárov. Vyplýva to zo správy CME pre americké regulačné úrady.

22.08.2013 14:10
peniaze, doláre, financie Foto:
Ilustračné foto
debata (9)

Skupina CME navyše bude môcť investovať až tri milióny dolárov do audiovizuálnych podnikateľských aktivít, ktoré Sarbu chce rozbehnúť po skončení svojho úväzku.

Sarbu zostane zamestnancom CME do 1. januára 2014. Potom má nárok na odstupné 5,4 milióna dolárov, ktoré mu má byť vyplatené v českých korunách, uvádza sa tiež v dokumentoch predložených americkej Komisii pre cenné papiere a burzy (SEC). Sarbu podľa správy svoju rezignáciu na funkciu prezidenta a generálneho riaditeľa predložil už v polovici mesiaca. Rezignácia je platná od stredy, kedy o nej CME informovala.

Súčasťou CME je spoločnosť CET 21, ktorá má v rukách licencie pre vysielanie českých televíznych staníc Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov, Telka a českej verzie hudobnej stanice MTV. Na Slovensku prevádzkuje CME Markízu a televízne stanice s ňou súvisiace, je prítomná aj v Bulharsku, Rumunsku, Chorvátsku a Slovinsku. S akciami firmy sa obchoduje na trhu Nasdaq v USA a na pražskej burze cenných papierov.

Päťdesiatosemročný Sarbu pochádza z Rumunska, v CME je od roku 1995.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Markíza #Adrian Sarbu #odstupné #TV Nova