Dell sa zameria na tablety a rozvíjajúce sa trhy, s mobilmi neráta

Americký výrobca počítačov Dell bude venovať pozornosť okrem iného rastu na rozvíjajúcich sa trhoch a na trhu s počítačovými tabletmi.

14.09.2013 11:12
ultrabook dell xps 13 Foto:
Ilustračné foto
debata

Zameria sa aj na posilnenie svojich predajných kapacít. V rozhovore pre televíziu CNBC to povedal zakladateľ a generálny riaditeľ podniku Michael Dell. Dodal, že nepočíta so vstupom firmy na trh s mobilnými telefónmi.

Akcionári Dellu tento týždeň schválili ponuku na prevzatie podniku, ktorú im predložila skupina investorov vedená Michaelom Dellom. Skupina za Dell ponúkla takmer 25 miliárd dolárov a po dokončení transakcie chce firmu stiahnuť z akciového trhu.

Dell uviedol svoju firmu na verejný trh v roku 1988, kedy mala hodnotu približne 85 miliónov dolárov. Dell trhu osobných počítačov kraľoval najmä na vrchole internetového boomu okolo roku 2000, keď jeho hodnota presiahla 100 miliárd dolárov. V roku 2006 ho z prvej priečky zosadila iná americká spoločnosť Hewlett-Packard.

V súčasnosti je Dell tretím najväčším výrobcom počítačov na svete, podiel na trhu ale naďalej stráca. Stiahnutie akcií z trhu má umožniť reštrukturalizáciu podniku bez toho, aby trh tlačil na rýchle výsledky.

debata chyba
Viac na túto tému: #tablet #počítače #Dell