Komisia navrhuje vymenovať šesť kandidátov do Rady ÚVO

Odborná hodnotiaca komisia navrhuje vláde vymenovať za členov Rady Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) šesť z dvanástich kandidátov.

25.09.2013 16:44
dane, poistenie, odvody, výpočer, okuliare,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Vláda by mala vo štvrtok vymenovať za členov rady s účinnosťou od 27. septembra Jána Azuda a Rema Cicutta na päťročné funkčné obdobie, Jozefa Ráža a Ota Nevického na štyri roky, Mikuláša Bakaya a Evu Hečkovú na tri roky. Vyplýva to z návrhu, ktorý na rokovanie vlády predkladá vedúci jej úradu Igor Federič na základe odporúčania sedemčlennej komisie.

V deväťčlennej Rade ÚVO budú na základe novely zákona o verejnom obstarávaní aj predsedníčka ÚVO Zita Táborská i obaja podpredsedovia úradu Andrej Holák a Danka Bekeová. Rada ÚVO bude napríklad rozhodovať o odvolaniach účastníkov verejného obstarávania proti rozhodnutiam úradu v konaniach o námietkach. „Očakávam odbornosť, nezaujatosť, ale aj zdravý sedliacky rozum,“ uviedol nedávno Holák pre agentúru SITA. „Najväčšou výzvou bude asi schvaľovanie dodatkov k zmluvám. Je to určitým spôsobom nóvum, kde budeme v prvom rade musieť vytvoriť metodiku posudzovania,“ dodal. Podľa Holáka práve táto oblasť bude tvoriť väčšinu činnosti rady.

O poradí šiestich vybraných kandidátov rozhodol celkový počet bodov po vyhodnotení štyroch kritérií. Z toho tri sa týkali vypracovaného projektu zameraného na návrh koncepcie efektívnej činnosti Rady ÚVO a jeden odborných a osobnostných predpokladov kandidátov. Podľa návrhu komisie na vymenovanie členov rady, zverejneného na portáli úradu vlády, najviac bodov získal advokát Ján Azud, a to 97 zo sto, ide o prokuristu právnickej firmy Ružička Csekes s.r.o. Primátor Piešťan Remo Cicutto, ktorého navrhlo Združenie miest a obcí Slovenska, získal 90 bodov a kandidát Odborového zväzu pôšt a logistiky Jozef Ráž, ktorý vedie sekciu správy majetku v Slovenskej pošte, 89 bodov.

Generálny sekretár Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR Oto Nevický, ktorý je v predstavenstve Bratislavskej teplárenskej, a.s., a Mikuláš Bakay, vedúci organizačnej zložky spoločnosti OHL ŽS, a.s. Brno na Slovensku, dostali po 88 bodov. Hlavná radkyňa a vedúca závodu Správy štátnych hmotných rezerv SR v Kysuckom Novom Meste Eva Hečková získala 86 bodov. Zvyšní šiesti kandidáti, ktorých komisia nevybrala, dostali od 70 do 57 bodov. Je medzi nimi aj bývalá vedúca služobného úradu ÚVO Marta Budišová.

debata chyba
Viac na túto tému: #ÚVO #Úrad pre verejné obstarávanie