Výrobca horaliek postaví v Seredi nový závod

Pečivársko-cukrovinkárska skupina I.D.C. Holding postaví v Seredi integrovaný závod, do ktorého investuje zhruba 55 až 60 miliónov eur.

27.09.2013 16:38
debata (1)

Základný kameň závodu položili v piatok za účasti ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ľubomíra Jahnátka. Nový závod umožní spoločnosti zvýšiť kapacitu výroby až o šesťtisíc ton ročne a prijať 100 až 110 nových zamestnancov.

Člen predstavenstva I.D.C. Holding Miroslav Buch povedal, že nové priestory s rozlohou približne 10 tisíc metrov štvorcových by mali byť dokončené na prelome rokov 2015 – 2016. Okrem rozšírenia objemu výroby umožnia presťahovať do Serede výrobu z historických priestorov v Trnave. Výroba v pôvodnom sereďskom závode, ako aj v odštepných závodoch v Seredi a Ilave má zostať zachovaná.

Minister Jahnátek ocenil, že I.D.C. Holding sa rozhodol investovať v časoch, kedy iné spoločnosti pre krízu s podobným krokom váhajú a vyzdvihol, že spoločnosť nežiada od štátu žiadne stimuly. Je to podľa neho dôkaz toho, že vedenie spoločnosti je presvedčené o úspechu investície.

Spoločnosť I.D.C. Holding, a.s. Bratislava patrí medzi popredných slovenských producentov cukroviniek a trvanlivého pečiva. Vznikla v roku 1997, v súčasnosti zamestnáva vyše 900 ľudí. Ročne vyrobí a predá približne 30 tisíc ton výrobkov, viac ako 60 percent vyváža podľa predsedu predstavenstva Pavla Kovačiča do zahraničia. Najviac produkcie smeruje na stredoeurópsky trh. Do portfólia holdingu patria podniky ako Pečivárne Sereď či Figaro Trnava.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sereď #Horalky #I.D.C. Holding