Máte šancu vyhrať Kiu za bločky? Poznáme miesto nákupu

Spoločnosť Tipos vyžrebovala prvých výhercov bločkovej lotérie, ktorí si rozdelia celkovo 20 000 eur. Zároveň vyžrebovala osem pokladníc pre hru druhá šanca. Poznáme už pokladnice, z ktorých bloky môžu vyhrať auto Kia.

30.09.2013 11:22 , aktualizované: 15:11
Národná bločková lotéria Foto: ,
Ilustračné foto
debata (42)

Čísla výherných pokladničných dokladov zverejní Tipos v stredu – dovtedy finančná správa preverí podnikateľov, či tieto účtenky zákazníkom skutočne vydali. Prostredníctvom súťaže o finančné a vecné ceny chce vláda premiéra Roberta Fica potláčať daňové úniky.

Tipos v prípade hry druhá šanca o autá Kia zverejnil čísla DKP pokladní. Z nich možno na základe DIČ identifikovať nasledovné podnikateľské miesta:

Pokladnice pre hru druhá šanca
BA Igor Kratochvíl, živnostník, miesto podnikania Petržalka
TT Helena Fulierová Papierníctvo Helena, Senec
TN INTER ŠPORT CENTRUM VRŠATEC
ZA RIZENEK, obchod so športovými potrebami zo Žiliny
BB prevádzka podnikateľa Jozefa Nagya zo Zvolenskej Slatiny
PO živnostníčka z obce Šambron, okres Stará Ľubovňa
KE DIČ 1035918961 sme nedokázali identifikovať
NT DIČ 2022283291 sme nedokázali identifikovať

Do prvého kola bločkovej lotérie sa na päťmiliónovom Slovensku zapojilo viac ako 253 000 ľudí. Dohromady za uplynulé dva týždne zaregistrovali do súťaže viac ako sedem miliónov účteniek, na každého účastníka tak v priemere pripadli takmer tri desiatky pokladničných dokladov. Rekordmanom je podľa Tiposu hráč, ktorý sa do lotérie zapojil s 2 672 účtenkami.

Desať finančných cien v rozmedzí od 100 do 10 000 eur bude Tipos žrebovať každé dva týždne. Raz za mesiac pribudne v bločkovej lotérii žrebovanie ďalších ôsmich vecných alebo peňažných cien, na začiatku to budú automobily.

Podmienkou účasti v súťaži je registrácia pokladničného dokladu za nákup v hodnote aspoň jedného eura. Podľa pravidiel možno každú účtenku zaregistrovať len raz. Médiá ale informovali, že v skutočnosti sa záujemca môže s jedným dokladom zapojiť do lotérie až trikrát. Stane sa tak vraj v prípade, že súčasne využije registráciu prostredníctvom internetu, krátkej SMS správy a podá tiket v zberniach Tiposu.

Minister financií Peter Kažimír už skôr povedal, že vysokým záujmom Slovákov o účasť v bločkovej lotérii je prekvapený. Práve usporiadaním lotérie chce vláda prinútiť občanov, aby pri nákupoch požadovali od obchodníkov pokladničný doklad. Pre podvody pri evidencii tržieb, ktorých sa dopúšťajú podnikatelia, vraj štát prichádza na daniach o 150 miliónov eur ročne.

Povinnosť používať elektronickú registračnú pokladnicu má na Slovensku väčšina podnikateľov, ktorí inkasujú hotovosť za predaný tovar alebo poskytnuté služby.

42 debata chyba
Viac na túto tému: #bločková lotéria #bločky #Tipos