Amazon postaví tri logistické centrá v Poľsku

Najväčší internetový obchod sveta, americký Amazon, postaví tri veľké logistické centrá v Poľsku.

07.10.2013 14:01
virtuálna realita, počítače, program,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Prvé dve sa majú otvoriť do augusta budúceho roka, ďalšie potom v polovici roka 2015. Firma ale tiež zdôraznila, že do Poľska nechce presunúť svoje aktivity z Nemecka.

O presune firmy do východnej Európy minulý týždeň špekulovali poľské médiá. Puls Biznesu napísal, že Amazon chce pre hrozbu štrajkov v Nemecku postaviť tri veľké logistické centrá v Poľsku a dve v Českej republike. O prípadnej stavbe centier v Českej republike v pondelok firma podľa agentúry DPA neinformovala.

Firma plánuje v každom z centier v Poľsku zamestnať zhruba 2000 ľudí a ďalších 3000 prijať na sezónu. Dve centrá majú stáť pri Vroclavi a tretí u Poznane.

Amazon zdôraznil, že nové centrá sú súčasťou programu na posilnenie aktivít firmy v Európe. Amazon si vraj vybral Poľsko vďaka jeho geografickej polohe, dobrej dostupnosti a vysokej zamestnaneckej základni.

Amazon je najväčším a jedným z najstarších internetových obchodov na svete. Firmu založil v roku 1994 Jeff Bezos, ktorý stále stojí v jej čele. Pôvodne sa firma zaoberala len predajom kníh.

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #logistické centrum