Dreamlinery vystrašili Japoncov, dve lietadlá mali poruchu

Dve lietadlá Boeing 787 Dreamliner leteckej spoločnosti Japan Airlines (JAL) museli počas dvoch posledných dní prerušiť let pre technické problémy a vrátiť sa späť na letisko.

10.10.2013 09:20
Boeing 787 Dreamliner v Tokiu Foto:
Takto vítali Boeing 787 Dreamliner v Tokiu pred dvomi rokmi.
debata (1)

Dreamliner je považovaný za najmodernejšie dopravné lietadlo na svete, od uvedenia do prevádzky v decembri 2009 ho však postihlo množstvo problémov.

Dreamliner, ktorý odletel v stredu po polnoci miestneho času zo San Diega do Tokia, sa po dvoch hodinách vrátil. Podľa predstaviteľa JAL dostal jeho pilot chybný signál zo systému odmrazovania a rozhodol sa pre návrat, uviedla televízia NBC.

Štvrtkový let Dreamlineru JAL z Moskvy do Tokia zmaril problém s toaletou, spôsobený zrejme závadou v elektronike, oznámil hovorca JAL podľa agentúry Reuters. Lietadlo so 141 cestujúcimi sa po približne piatich hodinách letu vrátilo do Moskvy a technici spoločnosti teraz pracujú na odstránení poruchy.

V polovici januára všetkých približne 50 lietadiel Dreamliner na celom svete na tri mesiace odstavili z prevádzky kvôli prehrievaniu batérií. Boeing posilnil izoláciu batérií a úrady pre leteckú prevádzku mu povolili lietadlo opäť sprevádzkovať.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Boeing 787 Dreamliner #Boeing #Japan Airlines