Z piatich regulačných úradov budú dva

Päť regulačných úradov v pôsobnosti ministerstva dopravy sa začiatkom budúceho roka zlúči do dvoch.

27.11.2013 18:53
debata (2)

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb ===== (regulačný úrad) vznikne spojením Telekomunikačného úradu SR a Poštového regulačného úradu. Dopravný úrad pre oblasť železničnej dopravy, civilného letectva a vnútrozemskej plavby (dopravný úrad) vznikne zlúčením Úradu pre reguláciu železničnej dopravy, Leteckého úradu SR a Štátnej plavebnej správy. Počíta s tým zákon o Úrade pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb a Dopravnom úrade, ktorý v stredu schválili poslanci Národnej rady SR.

Cieľom zákona je podľa ministerstva dopravy znížiť počet rozpočtových organizácií v rezorte, znížiť počet administratívnych zamestnancov, a tak dosiahnuť úspory v rozpočtových nákladoch. V prvých troch rokoch pôsobenia dvoch novovzniknutých úradov sa má na ich fungovaní ušetriť celkom 2,129 mil. eur. V budúcom roku by mala úspora nákladov dosiahnuť 191,66 tis. eur a v rokoch 2015 a 2016 po 968,77 tis. eur.

Na nákladoch regulačného úradu sa má počas troch rokov ušetriť 1,101 mil. eur a dopravného úradu 1,028 mil. eur. Očakávané úspory budú dôsledkom najmä zníženia celkového počtu zamestnancov v doterajších subjektoch o 53, čo je 12,4 % z predpísaného limitu 427 zamestnancov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #úrad #Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb #Dopravný úrad