NDS rozbehla predaj diaľničných nálepiek na rok 2014

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) začala v pondelok s predajom a distribúciou nových diaľničných nálepiek na rok 2014.

09.12.2013 11:04
debata

Ako informoval generálny riaditeľ NDS Milan Gajdoš, diaľničné nálepky budú motoristom k dispozícii najprv v Bratislave a v nasledujúcich dňoch sa dostanú do všetkých predajných miest po celom Slovensku. Budúci rok bude posledný, v ktorom vodiči automobilov do 3,5 tony budú používať súčasné papierové diaľničné nálepky, od roku 2015 ich úplne nahradia elektronické známky.

„Národná diaľničná spoločnosť má dostatočné množstvo diaľničných nálepiek na rok 2014. Distribútor si prevezme prvú várku diaľničných nálepiek a začne ich postupne distribuovať na predajné miesta tak, že dnes (v pondelok – pozn. red.) by mohli byť dostupné už na niektorých predajných miestach v Bratislave, potom v priebehu týždňa postupne na diaľniciach, resp. popri diaľnici a v priebehu budúceho týždňa by mali byť dostupné na všetkých predajných miestach po Slovensku tak, ako sú zazmluvnené,“ uviedol Gajdoš.

Ceny desaťdňových, mesačných a ročných diaľničných nálepiek na budúci rok sa nemenia, stoja naďalej 10 eur, 14 eur a 50 eur. Príjmy z predaja diaľničných nálepiek v tomto roku by mali dosiahnuť okolo 53 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH), pričom za desať mesiacov predstavovali 48,27 mil. eur. NDS očakáva, že predaj diaľničných nálepiek v roku 2014 vynesie približne 54 mil. eur bez DPH. Dôvodom zvýšenia príjmov má byť podľa Gajdoša väčšia intenzita dopravy na diaľniciach.

debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #NDS #diaľničné známky