Zakladateľ BlackBerry sa zbavuje časti akcií firmy

Spoluzakladateľ kanadskej spoločnosti BlackBerry Mike Lazaridis znížil svoj ​​podiel vo firme z ôsmich na necelých päť percent. Vyplýva to z dokumentov pre regulačné úrady.

26.12.2013 08:15
debata

Kanadský výrobca inteligentných telefónov BlackBerry už dlhší čas zápasí s existenčnými problémami a v treťom finančnom štvrťroku prerobil približne 4,4 miliardy USD. Tržby firme klesli o viac ako polovicu.

Lazaridis a ďalší spoluzakladateľ BlackBerry Douglas Fregin v októbri oznámili, že zvažujú odkúpenie akcií firmy, ktoré v súčasnosti nevlastnia, a to buď sami alebo s pomocou ďalších záujemcov. V novembri ale stratová spoločnosť oznámila, že opúšťa svoj ​​pôvodný plán nechať sa odkúpiť inou firmou a vydá namiesto toho konvertibilné dlhopisy za miliardu dolárov.

Lazaridis teraz podľa agentúry Reuters oznámil, že skupina, ktorej je členom, sa prestala možnosťou odkúpenia zadlženého výrobcu mobilov zaoberať.

Spoločnosť BlackBerry, pôvodne Research In Motion, bola priekopníkom inteligentných telefónov a jej prístroje mali v obľube najmä manažéri. Teraz však BlackBerry na trhu výrazne zaostáva za prístroji iPhone od americkej spoločnosti Apple a za ďalšími zariadeniami, ktoré využívajú operačný systém Android inej americkej spoločnosti Google.

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #BlackBerry