Satelitné televízie Skylink a CS Link zvýšia cenu servisného poplatku

Luxemburská firma M77, ktorá prevádzkuje satelitné televízie Skylink a CS Link, od februára zdraží servisné poplatky. Spoločnosť o tom informovala na svojich webových stránkach. Zmeny platia od 1. februára 2014.

31.12.2013 12:49
Byt, reality, satelit, dom Foto:
Ilustračné foto
debata (14)

Na Slovensku zostane pravidelná mesačná platba zachovaná na úrovni 1,2 eura, v Česku sa zvýši z 29 Kč na 33 Kč. Jednorazová platba za 12 mesiacov sa na Slovensku zvýši zo 14,40 na 19,20 eura, v Česku stúpne z 348 na 498 Kč. Po novom pribudne možnosť zaplatiť si služby na dva roky dopredu, na Slovensku to vyjde na 28,80 eura, v Česku na 768 Kč.

„Zvýšenie ročnej platby servisného poplatku zohľadňuje náklady spojené s každoročným pripomínaním platby, odpájaním a opätovným pripájaním kariet, u ktorých nebol servisný poplatok včas uhradený,“ uviedla firma. Zvýšenie pravidelnej mesačnej platby v Česku firma zdôvodňuje oslabením českej koruny.

Dohromady má Skylink a CS Link v Česku a na Slovensku 2,5 milióna klientov. M77 začala účtovať servisný poplatok vlani v septembri, vo svojej predchádzajúcej reklame pritom lákala zákazníkov na bezplatnú službu. Stovky zákazníkov v Česku si preto sťažovali u Českého telekomunikač­ného úradu.

Úrad potom firme uložil pokutu päť miliónov korún za klamlivú obchodnú praktiku a ďalších desať miliónov za to, že nedostatočne informovala zákazníkov o zmene zmluvných podmienok a možnosti odstúpiť od zmluvy bez sankcie.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Skylink a CS Link