Do Novej Dubnice sa chystá švajčiarsky investor

Do priemyselného parku v Novej Dubnici mieri švajčiarsky investor. Mestskí poslanci už odsúhlasili predaj pozemkov v priemyselnej zóne Hliny pre spoločnosť Badertscher SK, s.r.o. Investor by mal zo začiatku vytvoriť 50 nových pracovných miest.

06.02.2014 16:29
debata (2)

"Je to spoločnosť, ktorá sa zaoberá textilnou výrobou. V okrese Ilava majú prevádzku, kde sú podľa mojich informácií v prenajatých priestoroch. Tu chcú investovať a postaviť si vlastné priestory,“ povedal primátor Novej Dubnice Peter Marušinec. Spoločnosť kúpila viac ako 10 tis. metrov štvorcových, čo predstavuje príjem do mestskej kasy vo výške 240 tis. eur. Na približne polovici z tejto plochy by mala vzniknúť výrobná hala. Podľa Marušincových odhadov by malo ísť o investíciu za asi 2,5 mil. eur.

Mesto je pri hľadaní investorov úspešné, pred časom podpísalo zmluvu s kórejskou spoločnosťou Daejung Europe, s.r.o., ktorá sa venuje výrobe plastových komponentov pre automobilový priemysel. Pri podpise zmluvy sa radnica zároveň zaviazala, že do 300 dní vybuduje v priemyselnom parku infraštruktúru. Na ňu sa následne napojí aj švajčiarsky investor. „Teraz to všetko stojí na nás, aby sme vybudovali infraštruktúru. Následne oni môžu požiadať o územné a stavebné konanie, ktoré by chceli mať právoplatné do marca 2015, a začať s výstavbou,“ vysvetlil Marušinec s tým, že v oboch výrobných halách by mohlo v budúcnosti pracovať 400 až 450 ľudí.

Radnica momentálne rokuje ešte s jedným slovenským investorom. Novodubnický primátor predpokladá, že zmluvu by mohli podpísať v marci 2014. Miera nezamestnanosti v okrese Ilava je na úrovni 9,07 percenta.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #investície #textil #Nová Dubnica