Kalašnikov ide za zákazníkmi, legendárne zbrane bude vyrábať aj v Indii

Ruská spoločnosť Kalašnikov Concern, výrobca legendárnych útočných pušiek kalašnikov, má v pláne ešte v tomto roku začať výrobu zbraní v Indii, ktorá je najväčším dovozcom ruských zbraní. Uviedla to firma.

08.02.2014 09:11
Michail Kalašnikov, zbraň, samopal Foto: ,
Michail Kalašnikov
debata (3)

Spoločnosť sa chystá v Indii spolupracovať s partnerom, o ktorom zatiaľ nič neoznámila. Ročne chce v krajine vyrobiť 50 000 zbraní a celková investícia by sa mala pohybovať okolo 20 miliónov USD.

„India je veľmi sľubný trh a najlepším spôsobom, ako na neho vstúpiť, je zriadiť tu výrobu,“ citovala agentúra Reuters generálneho riaditeľa a spolumajiteľa firmy Alexeja Krivoručka. „Začneme tu s prípravami na výrobu tento rok.“

Zbrojovka zo sibírskeho Iževska, ležiaceho asi 1300 kilometrov východne od Moskvy, sa chváli tradíciou siahajúcou až do roku 1907. Vlani sa premenovala podľa svojho najslávnejšieho zamestnanca Michaila Kalašnikova, konštruktéra legendárnej útočnej pušky AK-47, ktorý zomrel vlani 23. decembra vo veku 94 rokov. Kontrolný podiel vo firme vlastní štátny zbrojný konglomerát Rostech.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #zbrane #India #kalašnikov