Vláda predá Telekom do konca roka

Menšinový podiel štátu v Slovak Telekome má do konca roka zmeniť majiteľa. Slovensko totiž vo štvrtok s nemeckým väčšinovým akcionárom Deutsche Telekom podpísalo memorandum, ktoré určuje ako bude prebiehať dopredaj 49-percentného podielu štátu.

14.02.2014 05:00
debata (92)

Podpis dohody potvrdil minister hospodárstva Tomáš Malatinský. „Teraz bude nasledovať výber poradcov a investičných bánk a štát svoj podiel môže predať do 9 mesiacov, prostredníctvom burzy cenných papierov,“ vyhlásil Malatinský.

Ministerstvo by chcelo, aby si dohodu mohli prečítať na webe všetci Slováci. Zatiaľ ale nemá originálne verzie dokumentov a tiež je otázne, či s tým nebude mať problém nemecká strana. Deutsche Telekom má podľa privatizačnej zmluvy uzavretej počas Dzurindovej vlády predkupné právo na odkúpenie podielu štátu v Slovak Telekome. Memorandum na tom nič nemení.

S dopredajom podielu začala ešte Radičovej vláda, vtedajšia šéfka Fondu národného majetku Anna Bubeníková (SDKÚ) pre Pravdu vyhlásila, že štát predajom získa asi miliardu eur.

92 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Telekom #Deutsche Telekom