Moody's potvrdila Nemecku najvyšší rating so stabilným výhľadom

Ratingová agentúra Moody's potvrdila hodnotenie úverovej spoľahlivosti Nemecka na najvyššom možnom stupni Aaa. Upozornila, že dlhová kríza v eurozóne poľavila. Informovala o tom agentúra DPA.

02.03.2014 22:41
debata

Moody's potvrdila najvyšší rating takisto Rakúsku a Luxembursku. Výhľad ratingu naviac u všetkých troch krajín zlepšila na stabilný z negatívneho. To znamená, že hrozba zníženia ratingu je u týchto krajín na najbližšie obdobie zažehnaná, píše DPA.

Nemecko má najvyšší rating takisto u agentúr Standard & Poor's a Fitch. Rating je základné vodítko pre investorov. Čím je vyšší, tým lepšie je krajina vnímaná investormi. Najvyšší rating znamená, že ide o špičkového dlžníka, ktorý je spravidla schopný požičiavať si peniaze za veľmi nízky úrok.

Nemecká vláda minulý mesiac zlepšila odhad rastu domácej ekonomiky pre tento rok na 1,8 percenta z predtým predpokladaných 1,7 percenta. V budúcom roku počíta so zrýchlením hospodárskeho rastu na dve percentá. Nemecká ekonomika je najväčšia v Európe, predstavuje hlavný motor hospodárskeho oživenia v eurozóne a závisí od nej veľa slovenských podnikov.

debata chyba
Viac na túto tému: #rating #Nemecko #Moody's