Spoločnosť Tatry mountain resort kúpila poľské lyžiarske stredisko

Spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR), ktorá prevádzkuje lyžiarske areály na Slovensku aj v Česku, kúpila 97 percent akcií lyžiarskeho strediska Szczyrkowski ośrodek narciarski (SON) v poľskom Szczyrku.

07.03.2014 11:49
debata

Firma o tom v piatok informovala v tlačovej správe, detaily transakcie neuviedla. V minulosti sa TMR neúspešne uchádzala o kúpu lanoviek na poľskej strane Tatier.

„Kúpou strediska v Szczyrku sa stávame stredoeurópskou firmou s významnými horskými strediskami na Slovensku v Tatrách, v Česku v Špindlerovom Mlyne, ako aj v Poľsku,“ komentoval novú akvizíciu predseda predstavenstva TMR Bohuš Hlavatý.

Stredisko v Szczyrku na poľskej strane Beskýd disponuje podľa TMR 25 kilometrami zjazdoviek. Na rozvoj a modernizáciu areálu plánuje firma v najbližších rokoch vynaložiť 30 miliónov eur. Investovať chce do výstavby nových lanoviek, zasnežovacieho systému a ďalšej infraštruktúry tak, aby sa lyžiarske stredisko SON dostalo na úroveň najrozvinutejších lyžiarskych areálov v Poľsku.

TMR v minulosti investovala viac ako 140 miliónov eur do rozvoja horských stredísk vo Vysokých a Nízkych Tatrách. Na Slovensku kúpila aj akvapark Tatralandia a podieľa sa aj na prevádzke najväčšieho českého skiareálu v Špindlerovom Mly­ne.

V uplynulom finančnom roku, ktorý sa skončil vlani v októbri, TMR zvýšila zisk pred zdanením, úrokmi a odpismi (EBITDA) o tretinu na 18,6 milióna eur. Výnosy vzrástli o 24 percent na 54,3 milióna eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #TMR #lyžovanie #lyžiarske strediská #Tatry mountain resorts