Moody's zlepšila výhľad ratingov Belgicka a Holandska

Holandsko si u Moody's udržalo najvyšší rating a výhľad agentúra zlepšila na stabilný. Belgicku tiež zlepšila výhľad.

10.03.2014 08:57
debata

Medzinárodná ratingová agentúra Moody's Investors Service potvrdila dlhodobý rating záväzkov Holandska na stupni Aaa. Zároveň však zlepšila výhľad tohto ratingu z negatívneho na stabilný. Agentúra zároveň potvrdila krátkodobý rating záväzkov krajiny na stupni Prime-1.

Zlepšenie výhľadu ratingu Holandska odráža presvedčenie agentúry Moody's, že slabiny krajiny sa budú pravdepodobne vyvíjať pozitívnym smerom. Medzi tieto slabiny patrí prognóza slabého hospodárskeho rastu a vysoké zadlženie domácností. Agentúra Moody's taktiež predpokladá, že fiškálna sila krajiny sa stabilizuje. Ukazovateľ pomeru dlhu k hrubému domácemu produktu krajiny by mal dosiahnuť svoje maximum v budúcom roku.

Agentúra zároveň potvrdila dlhodobý rating záväzkov Belgicka na stupni Aa3. Výhľad tohto ratingu však agentúra Moody's taktiež zlepšila z negatívneho na stabilný. Okrem toho agentúra zároveň potvrdila krátkodobý rating záväzkov Belgicka na stupni P-1. Dôvodom zlepšenia výhľadu je predpoklad agentúry, že rozpočtová konsolidácia v krajine bude pokračovať.

debata chyba
Viac na túto tému: #rating #Holandsko #Moody's #Belgicko