Tatry mountain resorts nevyplatí dividendy

Prevádzkovateľ lyžiarskych stredísk Tatry mountain resorts (TMR) nevyplatí dividendy z vlaňajšieho zisku. Rozhodlo o tom v sobotu valné zhromaždenie, uviedla hovorkyňa spoločnosti Zuzana Fabianová.

12.04.2014 16:20
debata (8)

TMR vlastní lyžiarske strediská a hotely vo Vysokých a Nízkych Tatrách, najväčší slovenský akvapark Tatralandia a má tiež menšinový podiel v spoločnosti Melida, ktorá prevádzkuje najväčší český skiareál v Špindlerovom Mlyne. Tento rok TMR ovládla lyžiarske stredisko Szczyrkowski ośrodek narciarski v poľskom Szczyrku.

Spoločnosť v uplynulom finančnom roku, ktorý sa skončil v závere minulého októbra, znížila podľa individuálnej účtovnej závierky čistý zisk o desatinu na 5,7 milióna eur. Valné zhromaždenie rozhodlo, že desať percent z tejto sumy bude pridelených do rezervného fondu a zvyšok zostane na účtoch firmy. Novým členom dozornej rady TMR bol zvolený projektový manažér finančnej skupiny J&T Adam Tomis a potvrdený doterajší predseda dozornej rady Igor Rattaj.

Vlani si akcionári zo zisku TMR rozdelili 7,1 milióna eur, na každú akciu tak pripadla dividenda 1,06 eura. Spoločnosť v minulom roku znížila základné imanie na 46,95 milióna eur z predchádzajúcich 221,34 milióna eur. Menovitá hodnota každej z 6,7 milióna akcií firmy tak klesla na sedem eur. Peniaze zo zníženia základného imania sa TMR rozhodla vyplatiť akcionárom a preto emitovala dlhopisy.

TMR očakáva, že za celý svoj aktuálny finančný rok zvýši prevádzkové výnosy o 5,9 percenta na 57,6 milióna eur. Prevádzkový zisk by mal stúpnuť o zhruba tri percentá na 19,1 milióna eur.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry mountain resorts