Vozne Carga chcú kúpiť dvaja

Záväznú ponuku na kúpu 66 percent akcií dcérskej spoločnosti Cargo Wagon predložili v piatok dvaja potenciálni investori.

31.05.2014 11:51
debata

Štátny nákladný prepravca teraz vyhodnotí, či obe ponuky spĺňajú všetky stanovené podmienky a v prípade, že ich splnia, definitívneho víťaza určí až elektronická aukcia. „Tá sa uskutoční v piatok 6. júna o 10. h. Jediným kritériom pre víťazstvo v aukcii bude najvyššia ponúknutá cena za akcie spoločnosti. Súťažiť sa bude o 66-percentný podiel s minimálnou predajnou cenou 6,6 milióna eur,“ tvrdí Martin Halanda, hovorca ZSSK Cargo.

Záujem o dcéru Carga, do ktorej sa presunú nákladné vozne a bude mať za úlohu lepšie využiť vozový park a zabezpečiť dostatok zdrojov na obnovu vozňov, sa očakával najmä od Slovenskej plavby a prístavov spolu s firmou Axbenet a ponuka sa predpokladala aj od švajčiarskej spoločnosti AAE. V hre o podiely Carga Wagon boli pred podávaním ponúk aj združenie Express Rail s francúzskou Ermewa, Budamar Logistics a francúzske Nacco. Naopak, konzorcium francúzskej TOUAX RAIL a slovenskej ECOINVEST, za ktorou stojí veľkopodnikateľ Milan Fiľo, stratilo o Cargo Wagon pred pár dňami záujem.

„Záujemcovia o vstup do Cargo Wagon v záväzných ponukách musia preukázať zabezpečené záväzné financovanie kúpy 12¤344 nákladných vozňov vo výške 216,66 milióna eur a súhlasiť s podmienkami zmluvy o predaji a spätnom nájme 8¤218 vozňov na obdobie ôsmich rokov v cene 10,35 eura/vo­zeň/deň,“ poznamenal Halanda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #železnice #Cargo