IBM a Apple sa stali partnermi, spoločne cielia na firmy

Spoločnosti International Business Machines (IBM) a Apple sa dohodli na partnerstve. Firmy budú spoločne vyvíjať aplikácie pre riadenie podnikových procesov pre prístroje iPhone a iPad a IBM bude exkluzívne tieto prístroje ponúkať firemným zákazníkom. Prístroje s novými aplikáciami majú byť k dispozícii od jesene.

16.07.2014 07:26
debata

IBM sa snaží viac zamerať na softvér a služby, aby vyrovnala pokles v divízii hardvéru. Firma dúfa, že softvér bude mať do roku 2015 na jej celkovom zisku polovičný podiel.

IBM plánuje viac než 100 firemných aplikácií zameraných na špecifické problémy v odvetviach ako maloobchod, zdravotná starostlivosť, bankovníctvo, cestovný ruch, doprava a telekomunikácie. V rámci partnerstva budú firmy ponúkať služby zamerané na bezpečnosť, správu mobilných prístrojov a veľkých objemov dát a analýzy.

Firmy chcú tiež rozvinutú tvz. cloud služby optimalizované pre iOS, mobilný operačný systém Applu. Prístroje by mali fungovať prostredníctvom mobilného operátora, ktorého si vyberie klient, napísala agentúra Reuters.

Podľa odborníkov je zatiaľ ťažké povedať, ako významná bude dohoda. „Je to ťažké zistiť bez podrobností,“ povedal BBC analytik firmy Gartner Ken Dulaney.

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #ibm