Česi dali stimuly 84 zahraničným a 52 domácim firmám

Za prvú polovicu tohto roka získalo v Česku štátne investičné stimuly celkom 84 zahraničných spoločností. To by malo priniesť takmer 10 000 nových pracovných miest. Po stredajšej návšteve premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) na ministerstve priemyslu a obchodu to uviedol minister Jan Mládek (ČSSD).

16.07.2014 10:52
debata

„Ministerstvo podporilo investičnými stimulmi 52 tuzemských spoločností, u ktorých očakávame vytvorenie ďalších viac ako 4000 nových pracovných miest,“ povedal minister.

Mládek ďalej uviedol, že štát bude rozvíjať jadrovú energetiku. Na začiatku budúceho roka by mal byť podľa premiéra Sobotku pripravený návrh novej Štátnej energetickej koncepcie, ktorú pripravujú rezorty priemyslu a financií. Vláda o nej bude rokovať do konca tohto roka.

Mládek spomenúť tiež výstavbu nových blokov jadrovej elektrárne Temelín. Odmietnutie poskytnutia garancie zo strany vlády pritom viedlo v apríli k zrušeniu tendra na dostavbu elektrárne. „V tejto chvíli nie je rozhodnuté nič v tom zmysle, či to bude stavať ČEZ, alebo nejaký štátny podnik, alebo joint venture, to je všetko predmetom debát,“ povedal Mládek.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #stimul