Manager Magazin: Volkswagen sa zaujíma o kúpu Fiatu

Nemecký automobilový koncern Volkswagen sa zaujíma o prevzatie talianskeho konkurenta Fiat. S odvolaním sa na nemenované zdroje z firemného prostredia to vo štvrtok na svojom webe napísal nemecký mesačník Manager Magazin.

17.07.2014 10:47
debata

K prípadnej dohode o cene majú vraj majitelia oboch spoločností ale stále ďaleko. Volkswagen aj Fiat však túto správu popreli. Volkswagen povedal, že v súčasnosti žiadne akvizície neplánuje. chce sa sústrediť na zefektívnenie celej skupiny.

Majitelia Fiatu údajne chcú presunúť svoju pozornosť na značku športových áut Ferrari a tradičný trh s automobilmi takmer opustiť, uviedol denník bez ďalších podrobností.

Fiat na začiatku roka získal úplnú kontrolu nad americkým Chryslerom, a vytvoril tým siedmeho najväčšieho výrobcu áut na svete.

Skupina Volkswagen, do ktorej patrí aj česká Škoda Auto a ktorá má výrobný závod na Slovensku v Bratislave, je najväčšou európskou automobilkou. PO prvých šiestich mesiacov roka vytlačila v predaji americkú General Motors z druhého miesta na svete.

Nemecká skupina má ale veľký problém dosiahnuť úspešný predaj modelov VW na americkom trhu. Špičky vo vedení firmy podľa médií dúfajú, že prevzatie Chrysleru pomôže vyriešiť problémy VW v Severnej Amerike.

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #Fiat #Chrysler