Orange má výnosy nižšie o desatinu

Telekomunikačný operátor, spoločnosť Orange Slovensko, dosiahol k 30. júnu tohto roka výnosy 285,7 mil. eur.

29.07.2014 13:21
debata

Ako ďalej informovala spoločnosť, viac ako polovicou sa na medziročnom poklese výnosov o 11 % podieľala regulácia cien. Najrýchlejšie rastúcou zložkou výnosov z mobilných služieb boli výnosy z mobilných nehlasových služieb. Na celkových výnosoch tvorili 26 % a medziročne sa zvýšili o štyri percentá.

Podľa spoločnosti kľúčovými faktormi, ktoré ovplyvnili vývoj trhovej pozície, ako aj vývoj finančných ukazovateľov, bol rastúci záujem zákazníkov o mobilné dátové služby a stabilizácia zákazníckej bázy hlasových služieb. Prejavilo sa to najmä v počte prenesených čísel ku konkurencii, ktorý klesol v prvom polroku 2014 medziročne o 21 % a dosiahol úroveň 39 tisíc. Svoje číslo si za prvých šesť mesiacov tohto roka do Orangeu prenieslo takmer 19 tisíc zákazníkov.

V prvom polroku tohto roka sa 350 tisíc zákazníkov, čo predstavuje medziročný nárast o deväť percent, rozhodlo podpísať alebo opätovne predĺžiť zmluvu na niektorú zo služieb operátora. K 30. júnu tak Orange evidoval 2,976 mil. aktívnych zákazníkov, z toho 2,787 mil. zákazníkov mobilných služieb. Počet zákazníkov fixného internetu a digitálnej televízie vzrástol medziročne o 69 % na takmer 189 tisíc. Celkový počet zákazníkov spoločnosti Orange v priebehu prvého polroka narástol o 2,6 %.

Orange Slovensko je integrovaný telekomunikačný operátor poskytujúci komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti na Slovensku. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko.

debata chyba
Viac na túto tému: #mobilní operátori #Orange