Lidl preinvestoval na Slovensku už 420 miliónov eur

Spoločnosť Lidl preinvestovala počas svojho desaťročného pôsobenia na slovenskom trhu vyše 420 miliónov eur. Informovali o tom vo štvrtok predstavitelia spoločnosti.

04.09.2014 12:34
debata (2)

Investičná aktivita jedného z najväčších maloobchodných predajcov na Slovensku by pritom mala pokračovať aj v budúcnosti. V nasledujúcich troch až piatich rokoch plánuje totiž preinvestovať 100 mil. eur.

Lidl na Slovensku v súčasnosti prevádzkuje 123 predajní a dve logistické centrá v Nemšovej a Prešove. Naďalej však plánuje ďalšiu expanziu a hľadá vhodné oblasti na umiestnenie nových obchodov. Investície však smerujú aj do modernizácie a rekonštrukcie už existujúcich priestorov. V roku 2014 napríklad Lidl modernizuje 13 prevádzok, 20 obchodov rozširuje a v 22 prípadoch pristavuje k existujúcim prevádzkam pekárne. Vlastnú pekáreň by pritom mal mať v budúcnosti každý obchod Lidl na Slovensku.

Spoločnosť Lidl, ktorá je súčasťou nadnárodnej skupiny Schwarz, vstúpila na slovenský trh v septembri 2004, keď otvorila prvých 14 predajní. Od začiatku pôsobenia spoločnosti Lidl na Slovensku bolo centrálne vedenie spoločnosti pre slovenský trh spolu s českým v Prahe. V roku 2011 slovenská časť Lidlu zavŕšila svoj proces osamostatňovania a etablovala svoju centrálu v Bratislave. V súčasnosti v spoločnosti pracuje viac ako 3 200 zamestnancov v oblasti predaja, nákupu, administratívy, logistiky, centrálnych služieb a expanzie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #obchod #Lidl