Tender na poradenstvo pri PPP na D4 a R7 môže pokračovať

Úrad pre verejné obstarávanie zastavil konanie o námietkach proti podmienkam v užšej súťaži na poskytovanie komplexného poradenstva pri zadávaní a realizácii koncesie, resp. verejno-súkromného projektu (PPP) pre úseky diaľnice D4 okolo Bratislavy a rýchlostnej cesty R7 od Bratislavy po Holice.

09.09.2014 10:32
debata

Úrad to zdôvodnil tým, že navrhovateľ vzal podané námietky pred vydaním rozhodnutia späť.

Ministerstvo dopravy tak môže pokračovať v tendri, ktorý vyhlásilo v apríli tohto roku. Predpokladaná cena za poradenské služby počas štyroch rokov je 6,1 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Súčasťou zákazky je aj právna, technická a finančná podpora pri aplikácii koncesnej zmluvy na projektovanie, výstavbu, financovanie, prevádzku a údržbu sprevádzkovaných úsekov R1 medzi Nitrou a Tekovskými Nemcami a severného obchvatu Banskej Bystrice.

Poradenstvo bude zamerané pre celý pripravovaný PPP projekt na výstavbu a prevádzku úsekov D4 Bratislava, Jarovce – Ivanka pri Dunaji – Rača (27,3 kilometra), R7 Bratislava, Prievoz – Ketelec (6,5 km), R7 Bratislava, Ketelec – Dunajská Lužná (8,2 km) a R7 Dunajská Lužná – Holice (17,4 km). Predpokladané stavebné náklady na tieto úseky sú okolo 1,5 mld. eur bez dane. Ďalšie náklady budú súvisieť s majetkovo-právnym vysporiadaním, ktoré sa odhadujú na 300 mil. eur pre D4 a 100 mil. eur pre R7. Ministerstvo dopravy predpokladá vyhlásiť verejné obstarávanie koncesie pre úseky D4 a R7 koncom tohto roka. Práce by sa mali začať do konca roka 2015.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #R7 #diaľnice #D4