Fond Macquarie môže kúpiť Towercom

Protimonopolný úrad (PMÚ) SR, odbor koncentrácií schválil 28. augusta akvizíciu stopercentného podielu v slovenskej telekomunikačnej spoločnosti Towercom, a.s., špecializovaným fondom na dlhodobé investície, Macquarie European Infrastructure Fund 4 (MEIF4).

17.09.2014 16:14
debata

„Po vyhodnotení všetkých získaných podkladov a informácií úrad neidentifikoval obavy z narušenia hospodárskej súťaže v dôsledku predmetnej koncentrácie a koncentráciu schválil,“ informoval v stredu PMÚ. Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 8. septembra tohto roka.

MEIF4 kupuje Towercom od firmy Hampden Investments Limited. Výšku transakcie firmy nezverejnili. „Towercom je úspešná spoločnosť operujúca v stabilnej a rastúcej ekonomike. Tešíme sa na spoluprácu so zákazníkmi, vedením a zamestnancami Towercomu, aby sme aj naďalej poskytovali vysoko kvalitné služby odvetviu vysielacích a prenosových služieb na Slovensku,“ uviedol pred časom generálny riaditeľ Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) pre Európu Edward Beckley.

MEIF4 je štvrtým zo skupiny európskych infraštruktúrnych fondov, ktoré spravuje MIRA, najväčší privátny manažér investícii do infraštruktúry. MIRA spravuje investície v mene penzijných fondov, poisťovní, vlád a iných inštitúcii s dlhodobým investičným horizontom.

Spoločnosť Towercom je vlastníkom portfólia 685 vysielacích veží a poskytuje pokrytie televíznym a rádiovým signálom na základe dlhodobých zmlúv s televíznymi a rozhlasovými stanicami po celom Slovensku. Zároveň ponúka satelitné prenosové služby pre väčšinu televíznych spoločností a prenájom vysielacích veží pre mobilných operátorov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Towercom