Plazmovým TV zvoní umieračik. Ako posledný z veľkých končí LG

Juhokórejský výrobca elektroniky LG Electronics do konca novembra zastaví výrobu plazmových televízorov. Oznámila to v utorok firma.

28.10.2014 17:40
debata (31)

Podľa agentúry Reuters sa tak priblížil zánik plazmových obrazoviek, ktorým sa nepodarilo udržať krok s obrazovkami z tekutých kryštálov (LCD).

LG svoje rozhodnutie zdôvodnila poklesom dopytu po plazmových televízoroch. Výrobcovia v minulosti do plazmových televízorov silno investovali, v súčasnosti však tieto prístroje v predaji výrazne zaostávajú za televízormi s LCD obrazovkami. Výrobu plazmových televízorov už v uplynulých rokoch zastavili firmy Panasonic, Sony, Hitachi či Pioneer.

Podľa analytikov sa plazmové televízory nie sú schopné po technickej stránke prispôsobiť pokroku v rozlíšení obrazu, navyše majú väčšiu spotrebu a viac sa zahrievajú než LCD televízie, píše agentúra Reuters.

„Kombinácia všetkých týchto faktorov tlačí výrobcov k tomu, aby sa sústredili na LCD technológiu,“ upozorňuje jeden z analytikov maklérskej spoločnosti IBK Securities. Výskumná firma NPD DisplaySearch v júli predpovedala, že celosvetové dodávky plazmových televízorov v budúcom roku prudko klesnú na iba 500 000 prístrojov z tohtoročných 5,2 milióna.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #LG #plazmový televízor