Storočný hotel v Trenčíne získal európske ocenenie

Prestížne medzinárodné ocenenie udelila asociácia Historické hotely Európy trenčianskemu hotelu Elizabeth, ktorý stojí pod hradnou skalou už 112 rokov.

29.10.2014 12:00
hotel Elizabeth, Trenčín Foto: ,
Podľa európskej asociácie poskytuje trenčiansky hotel Elizabeth zákazníkom najlepšie služby spomedzi všetkých historických hotelov Európy.
debata

O víťazovi rozhodovali hlasy zákazníkov, a tí ocenili úroveň poskytovaných služieb.

„Náš hotel získal ocenenie za najlepší servis pre zákazníka v Európe. Vo svete sú obrovské predsudky o službách poskytovaných na Slovensku, väčšinou aj my sami sme dosť nespokojní. Toto ocenenie je znakom, že aj na Slovensku vieme poskytnúť dobré a kvalitné služby,“ povedal po prevzatí ocenenia Ján Svoboda, riaditeľ hotela Elizabeth.

Hlasovanie bolo celoeurópske, prostredníctvom internetu, a zapojiť sa mohol ktokoľvek. Nominovaných bolo niekoľko stoviek hotelov z celej Európy.

Pri hodnotení určite zavážila aj nedávna rekonštrukcia hotela. Skončila sa pred dvoma rokmi a stála približne 15 miliónov eur, pričom takmer štyri milióny zaplatila Európska únia.

Svoboda, ktorý je zároveň prezidentom Asociácie historických hotelov Slovenska, pripomenul, že prvýkrát sa vyhodnotenie a oceňovanie historických hotelov uskutočnilo vo východnej Európe.

„Mnohí zahraniční prezidenti asociácií historických hotelov sem prichádzali s obrovskými predsudkami. Pýtali sa nás, či potrebujú vízum na Slovensko, alebo akou menou sa u nás platí. Istá dáma, ktorá si vo Viedni prenajala auto, išla sem s veľkými obavami, pretože vraj počula o únosoch žien na Slovensku, ktoré samy šoférujú,“ prezradil Svoboda.

Asociácia Historické hotely Európy (Historic Hotels of Europe) existuje už dve desiatky rokov a zastrešuje stovky hotelov z 20 európskych krajín. Podľa Barbary Avdisovej z Grécka, prezidentky tejto asociácie, sú v nej hotely, ktorých budovy boli postavené už v 10. alebo 12. storočí, samozrejme, na iné účely.

„Každý hotel v asociácii je unikátny, prináša niečo nové a iné. Ocenenie sme nedávali my, predstavenstvo asociácie, ale zákazníci hotelov. A ja s hodnotením zákazníkov súhlasím,“ vraví Barbara Avdis.

Secesný štvorhviezdičkový hotel Elizabeth je legendou slovenského hotelierstva. V roku 1900 ho začal stavať barón Armin Popper a od začiatku roku 1902 je v prevádzke. V časoch Rakúsko–Uhorska niesol názov Alžbeta po manželke cisára Františka Jozefa. V súčasnosti je majetkom skupiny Synot českého podnikateľa Iva Valentu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba