Český expremiér Topolánek sa stal manažérom slovenského Eustreamu

Bývalý český premiér Mirek Topolánek sa v decembri stal manažérom monopolného slovenského prepravcu plynu Eustream.

18.01.2015 19:58
Mirek Topolánek Foto: ,
Mirek Topolánek
debata (14)

Na starosť bude mať rozvoj vzťahov s verejnosťou. V pondelkovom vydaní o tom píše týždenník Euro. Eustream patrí do Energetického priemyselného holdingu (EPH), ktorý vlastní podnikateľ Daniel Křetínský a finančná skupina J&T. Topolánek v štruktúrach EPH zastával už viacero funkcií.

„Mirek Topolánek má možnosť komunikovať v Bruseli a s predstaviteľmi štátov,“ vymenoval jeho prednosti riaditeľ marketingovej komunikácie EPH Daniel Častvaj. Angažovanie bývalého predsedu vlády podľa Eura súvisí s projektom plynovodu Eastring, ktorý by umožnil z nemeckého trhu zásobovať Balkán.

Topolánek v rámci EPH vystriedal rad postov. Vlani skončil v dozornej rade nemeckej hnedouhoľnej a elektrárenskej spoločnosti Mibrag, nepôsobí už ani v slovenskom firme Nafta, ktorá spravuje zásobníky plynu na Slovensku. Aktuálne je podľa Eura okrem pozície v Eustreamu stále šéfom dozornej rady firmy Elektráreň Opatovice, ktoré tiež patria do EPH. Okrem toho je Topolánek predsedom Teplárenského združení SR a spoluvlastní výrobcu riadiacich systémov pre petrochémiu VAE Controls.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #J&T #EPH #Eustream #Mirek Topolánek