Moscovici: Grécko musí predĺžiť záchranný program

Atény budú musieť požiadať o predĺženie súčasného programu pomoci a dať tak sebe a eurozóne čas na zostavenie novej dohody. V súčasnosti neexistuje žiadny špecifický plán týkajúci sa Grécka. V utorok to uviedol európsky komisár pre hospodárske a finančné záležitosti Pierre Moscovici.

11.02.2015 09:57
debata

Atény budú musieť požiadať o predĺženie súčasného programu pomoci a dať tak sebe a eurozóne čas na zostavenie novej dohody. V súčasnosti neexistuje žiadny špecifický plán týkajúci sa Grécka. V utorok to uviedol európsky komisár pre hospodárske a finančné záležitosti Pierre Moscovici.

Podľa jeho slov skupina ministrov financií krajín eurozóny (Eurogroup) bude počúvať názory Grécka a oboznámi gréckeho ministra financií Yannisa Varoufakisa so svojím postojom. Podľa Mascoviciho sa však musí dohoda o rozšírení programu uzavrieť do 16. februára, aby rokovania mohli pokračovať. „Na stole nie je žiaden konkrétny plán,“ povedal Moscovici. „Od všetkých účastníkov sa bude vyžadovať veľký pragmatizmus a veľa dobrej vôle,“ uzavrel Moscovici.

Grécky premiér Alexis Tsipras opakovane odmietol predĺženie programu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Pierre Moscovici