Skylink pripravil prvoaprílovú zmenu, zdražuje poplatky

Poskytovatelia služieb satelitnej televízie Skylink a CS link od 1. apríla 2015 zdražujú servisné poplatky.

12.02.2015 14:00
debata (81)

Pravidelná mesačná platba cez SIPO alebo inkasom z účtu stúpne z 1,20 eura na 2 eurá. Jednorazová platba na 12 mesiacov bude namiesto 19,20 eura po novom 34 eur a platba na 24 mesiacov, ktorá je teraz vo výške 34,90 vzrastie na 54 eur. Podobný rast poplatkov bude mať aj susedná Česká republika.

Nové ceny budú platiť doterajší zákazníci vtedy, keď im na dekódovacej satelitnej karte skončí predplatené obdobie. Servisný poplatok sa týka len základnej programovej ponuky, ktorá sama osebe nie je spoplatnená. Kto si objedná niektorý z platených programových balíčkov, má servisný poplatok v cene balíka.

Zavedenie servisného poplatku pre niekoľkými rokmi sa stretlo s nevôľou zákaznikou. Skylink a CS link lákali ľudí reklamou, že po zaplatení jednorazového poplatku za dekódovaciu kartu už nebudú musieť za sledovanie základného balíka programov platiť (viac informácií o zavedení poplatku v roku 2012 a situácii o rok neskôr nájdete v článkoch Časť ľudí sa zbavuje kariet Skylink a Státisíce ľudí môžu zostať bez televízie).

„Hlavným dôvodom sú vyššie náklady na zabezpečovanie príjmu rastúceho počtu programov, ich distribúciu vo vyššej obrazovej kvalite a rozšírenie starostlivosti o zákazníkov,“ uviedol mediálny zástupca firmy Marek Nemec.

Skylink a CS Link naposledy zvyšovali ceny v minulom roku. Servisný poplatok si poskytovateľ služieb začal účtovať v roku 2012. Pre nedostatočné informovanie zákazníkov a klamlivej reklame vtedy firma dostala v Česku pokuty v celkovej výške 15 miliónov českých korún . CS Link a Skylink mali na začiatku minulého roka v Česku a na Slovensku 2,5 milióna zákazníkov. Základná programová ponuka Digital/Digital HD, prístupná pre dekódovacie karty s uhradeným servisným poplatkom v súčasnosti obsahuje 48 programov, z toho 12 vo vysokom rozlíšení. .

81 debata chyba
Viac na túto tému: #Televízia #Skylink