Grécko musí znovu získať dôveru trhov, hovorí Schäuble

Grécko musí nájsť spôsob ako znovu získať dôveru trhov a obnoviť konkurencieschopnosť ekonomiky. V stredu to uviedol nemecký minister financií Wolfgang s tým, že Nemecko je ochotné podporovať Grécko pri dosahovaní týchto cieľov.

16.04.2015 11:07
Minister financií Wolfgang Schäuble Foto: ,
Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble
debata (2)

„Grécko musí nájsť spôsob a my mu pomôžeme, ako budeme vedieť. Musí však nájsť spôsob ako obnoviť dôveru na finančných trhoch a konkurencieschopnú ekonomiku,“ povedal Schäuble.

Medzi Schäublem a novou gréckou vládou vládne napätie, keďže premiér Alexis Tsipras Grékom prisľúbil ukončenie úsporných opatrení. Schäuble uviedol, že Grécko do posledných volieb dosahovalo lepšie výsledky pri ekonomickom zotavovaní, ako sa očakávalo. Schäuble už skôr povedal, že je malá šanca, že Grécko sa s veriteľmi budúci týždeň dohodne. Grécko a aj jeho veritelia uviedli, že na budúcotýždňovom stretnutí v Lotyšsku je potrebná aspoň rámcová dohoda.

Wolfgang Schäuble zároveň v stredu vyhlásil, že by v eurozóne privítal ďalšie krajiny. „Som absolútne za to, aby Česko a Poľsko vstúpili do eurozóny hneď, ako sa pre tento krok rozhodnú,“ povedal.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Wolfgang Schäuble #finančné trhy #úsporné opatrenia