Rusko a Čína zriadia spoločný fond rizikového kapitálu

Rusko a Čína zriadia spoločný fond rizikového kapitálu, ktorý bude mať k dispozícii sumu 200 miliónov USD. Uviedla to na svojich internetových stránkach ruská agentúra TASS s odvolaním sa na informácie zverejnené v rámci rusko-čínskeho fóra o príležitostiach pre stredne veľké a malé podniky.

21.04.2015 11:54
debata (1)

Dohodu o zriadení nového finančného subjektu už podľa TASS podpísali ruský fond Skolkovo a čínska Cybernaut Investment Group. Okrem fondu rizikového kapitálu tiež obe krajiny vytvoria spoločný podnikateľských inkubátor a centrum robotických technológií, ktoré sa majú nachádzať na území centra pre inovácie Skolkovo juhozápadne od Moskvy. Začatie projektu sa očakáva v treťom štvrťroku.

„Dohoda medzi Skolkovo a Cybernaut Investment Group predstavuje dôležitý krok v rusko-čínskej spolupráce na poli inovácií,“ vyhlásil na fóre ruský vicepremiér Arkadij Dvorkovič. Dodal, že Rusko sa vždy vyznačovalo vysokými štandardmi výskumnej činnosti a Čína nahromadila obrovské skúsenosti v zefektívňovaní inovatívnych technológií v spracovateľskom sektore. Dvorkovič je tak presvedčený, že sa Rusku a Číne podarí dosiahnuť veľkého úspechu v oblasti inovácií, a prispejú tak k svojmu ekonomickému rozvoju.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #Rusko