Fico: Prepojenie schránkovej firmy s Váhostavom? Polícia má voľné ruky

Premiér Robert Fico považuje za dobré, že veritelia Váhostavu na štvrtkovej schôdzi veľkou väčšinou schválili reštrukturalizačný plán.

30.04.2015 18:38
Robert Fico Foto: ,
Premiér Robert Fico
debata (66)

Uviedol to na brífingu s tým, že to podľa neho v konečnom dôsledku umožní vyplatenie 100 percent pohľadávok veriteľom z peňazí Váhostavu a nie z peňazí daňových poplatníkov. Pripomenul, že pre veriteľov naďalej platí ponuka vlády na odkúpenie 50 percent pohľadávky do konca tohto roka.

Na otázku, na základe čoho sa domnieva, že schválenie reštrukturali­začného plánu nakoniec umožní vyplatenie 100 percent pohľadávok, premiér odpovedal, že sú na to zákonné predpoklady vyplývajúce z poslednej novely zákona o reštruktura­lizácii.

Premiér zároveň kritizoval vyjadrenia predstaviteľov opozície k reštruktura­lizácii. "Je pre mňa šokujúce, že sa opozícia snažila ovplyvniť schôdzu veriteľov a jej cieľom bolo, aby Váhostav išiel do konkurzu,“ uviedol Fico a zdôraznil, že konkurz by znamenal stratu práce pre zhruba 1 500 zamestnancov Váhostavu a zároveň by nebol uspokojený žiadny veriteľ.

Na zistenia Aliancie Fair-play o možnom prepojení schránkovej firmy, ktorá je jedným z veriteľov Váhostavu, a riaditeľa Váhostavu Mariána Moravčíka, premiér reagoval vyhlásením, že polícia má voľné ruky. "Ak niekto spáchal trestný čin, a je jedno, či je to pán Moravčík alebo pán Široký, nech ho zatvoria,“ povedal Fico a dodal, že si myslí, že bývalý manažment Váhostavu spáchal trestné činy.

66 debata chyba
Viac na túto tému: #reštrukturalizácia #Váhostav