SEPS mal vlani čistý zisk 67,5 milióna eur

Hospodárenie Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústavy, a.s. (SEPS), ktorá sa stará o prenos elektrickej energie prostredníctvom vysokonapäťových vedení, neznamenalo v minulom roku veľké výkyvy.

28.05.2015 16:51
debata

Firma totiž evidovala vlani zisk po zdanení na úrovni 67,5 milióna eur, čo je približne na rovnakej úrovni ako v predchádzajúcom roku. Valné zhromaždenie spoločnosti vo štvrtok rozhodlo, že zo zisku pôjde na výplatu dividend viac ako 66 miliónov eur, zvyšok zostane v položke nerozdelený zisk.

"V minulom roku sme podľa individuálnych finančných výkazov zostavených v súlade s IFRS dosiahli celkové výnosy 395,2 milióna eur pri celkových nákladoch vrátane dane z príjmov 327,7 milióna eur,“ informovala spoločnosť SEPS po tom, ako valné zhromaždenie schválilo vlaňajšie hospodárenie podniku.

Slovenská elektrizačná prenosová sústava vznikla rozdelením spoločnosti Slovenské elektrárne k 21. januáru 2002 na tri samostatné akciové spoločnosti. Spoločnosť vykonáva činnosť prevádzkovateľa prenosovej sústavy a zabezpečuje prenos elektrickej energie prostredníctvom svojich 400 kV a 220 kV vedení na území Slovenska, ako aj dovoz, vývoz, tranzit elektrickej energie a jej presné meranie. Jediným akcionárom firmy je Ministerstvo financií SR.

debata chyba
Viac na túto tému: #SEPS