Strategické parky bude mať pod palcom Stromček

Vláda v utorok vymenovala za svojho splnomocnenca pre prípravu a realizáciu strategických parkov Viktora Stromčeka, štátneho tajomníka ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Zároveň schválila štatút splnomocnenca pre túto oblasť.

21.07.2015 12:59
debata (1)
Viktor Stromček Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Viktor Stromček Viktor Stromček

Vymenovať splnomocnenca pre strategické parky navrhol premiér Robert Fico. Splnomocnenec bude podľa rozhodnutí vlády zabezpečovať koordináciu plnenia úloh v oblasti zabezpečenia prípravy územia na realizáciu strategických parkov a budovania infraštruktúry pri ich príprave a realizácii. Pre vládu bude pritom zabezpečovať vypracúvanie s tým súvisiacich koncepčných materiálov v spolupráci s príslušnými rezortmi.

Úlohy spojené s organizačným a administratívno-technickým zabezpečovaním činnosti splnomocnenca bude plniť úrad splnomocnenca vlády pre prípravu a realizáciu strategických parkov. Začlenený je do organizačnej štruktúry ministerstva dopravy a z jeho rozpočtu budú aj financované výdavky na plnenie úloh splnomocnenca.

Vláda môže vymenúvať a odvolávať svojich splnomocnencov na plnenie konkrétnych úloh. Spolu s novovymenovaným má v súčasnosti trinásť splnomocnencov. Vláda sa vo svojom programovom vyhlásení v roku 2012 zaviazala vytvoriť aj podmienky na ďalší rozvoj regiónov a na odstraňovanie rozdielov medzi nimi, a to najmä budovaním infraštruktúry a posilnením regiónov cez produkčné a výrobné investície.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #investície #Viktor Stromček