Orange má výnosy nižšie o 4 %

Telekomunikačný operátor Orange Slovensko evidoval za prvý polrok tohto roka medziročný pokles výnosov o 4 %.

28.07.2015 11:56
debata

K 30. júnu dosiahli výnosy firmy 274,4 milióna eur. Informovala o tom v utorok spoločnosť. V rámci výnosov z mobilných služieb boli tradične najrýchlejšie rastúcou zložkou výnosy z mobilných dátových služieb. Na celkových výnosoch tvorili 21 %, medziročne sa zvýšili o 19 %.

Podľa vyjadrenia operátora finančné výsledky sa vyvíjali v súlade s očakávaniami, ktoré odzrkadľujú vývoj ekonomiky, ako aj situáciu na slovenskom a európskom telekomunikačnom trhu. Ku koncu júna evidoval Orange spolu 2,863 milióna zákazníkov mobilných služieb, čo je o 3 % viac ako pred rokom. Stúpol aj počet zákazníkov fixného internetu a digitálnej televízie, a to o 15 % na viac ako 218 tisíc.

Počet prenesených čísel od konkurencie do Orangeu sa medziročne zvýšil o 52 % a prekročil 28-tisícovú hranicu. Na druhej strane počet prenesených čísel ku konkurencii medziročne klesol o 3,5 % na 38 tisíc. Od začiatku roka sa rozhodlo podpísať, alebo opätovne predĺžiť zmluvu na paušál, internet alebo televíziu 325 tisíc zákazníkov.

Orange Slovensko je integrovaný telekomunikačný operátor poskytujúci komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti na Slovensku. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko.

debata chyba
Viac na túto tému: #mobilní operátori #Orange