Výbuch v Tchien-ťine poškodil aj svetové automobilky

Spoločnosť BMW nahradila prístav v meste Tchien-ťin za prístav v Šanghaji. Prístav v meste Tchien-ťin poškodila veľká explózia. Informoval o tom v pondelok hovorca spoločnosti BMW.

17.08.2015 13:45
debata
Približne dvetisíc áut týždenne, ktoré za iných okolností smerujú do prístavu Tchien-ťin, sú presmerované do Šanghaja, ktorý v štandardnom režime prijíma približne 10-tisíc vozidiel týždenne. Prístup do zariadení v okruhu troch kilometrov od výbuchu nie je možný, spoločnosť preto nevie, koľko áut výbuch zničil. Škody na vozidlách podľa spoločnosti pokryje poistenie.

Spoločnosť Toyota ešte počas víkendu informovala, že do stredy zastavuje činnosti blízkosti prístavu v meste Tchien-ťin. Výbuch podľa spoločnosti Toyota nemal zatiaľ vplyv na výrobu troch liniek, ktoré sa v oblasti nachádzajú.

Spoločnosť Volkswagen (VW) v pondelok zároveň informovala, že výbuch v prístave zničil približne 2 700 vozidiel, ktoré spoločnosť do oblasti importovala. Spoločnosť Renault SA potvrdila zničenie takmer 1 500 vozidiel.

Podľa pondelkových informácií čínskych štátnych médií si stredajší výbuch vyžiadal 114 obetí. Podľa najnovších údajov je naďalej 70 osôb nezvestných a vyše 700 utrpelo zranenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #BMW #automobilky #Tchien-Ťin