Nižší súd povolil, vyšší zakázal. Štrajk v Luthanse sa končí

Nemecký súd nariadil zastavenie štrajku pilotov spoločnosti Lufthansa, pre ktorý nemecký letecký prepravca v stredu zrušil približne tisíc letov.

09.09.2015 16:21
debata (1)

Pre pilotov, ktorých združuje odborová organizácia Vereinigung Cockpit (VC) to znamená, že sa budú musieť vrátiť ihneď do práce, hoci nie je jasné, kedy sa situácia dostane späť do normálnych koľají. Po štrajkoch trvá leteckým spoločnostiam dodatočný čas, kým lietadlá dostanú tam, kde majú byť, aby mohla prevádzka normálne pokračovať.

Zastavenie štrajku nariadil regionálny súd pre pracovné záležitosti. Toto rozhodnutie zmenilo utorkové rozhodnutie súdu nižšieho stupňa, ktorý pokračovanie štrajku povolil. V stredajšom rozhodnutí sa uvádza, že pôvodný spor týkajúci sa odchodu pilotov do dôchodku je odsunutý na vedľajšiu koľaj, pričom súčasný štrajk má iné dôvody. "Sme prekvapení týmto rozhodnutím,“ povedal hovorca VC Markus Wahl. "Rozhodnutie preskúmame a vyvodíme dôsledky v súvislosti s naším pokračujúcim bojom,“ doplnil.

Spoločnosť Lufthansa toto rozhodnutie privítala. Letecký prepravca sa snaží znížiť náklady s cieľom konkurovať nízkonákladovým prepravcom, napríklad spoločnosti Ryanair.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #aerolinky #Lufthansa