Štvrtým mobilným operátorom v SR je 4ka

Štvrtým mobilným operátorom na slovenskom telekomunikačnom trhu sa stala 4ka. Operátor vychádza zo spolupráce firmy SWAN a Slovenskej pošty. Ako informovali v nedeľu na tlačovej konferencii zástupcovia oboch spoločností, predaj produktového portfólia začína od pondelka 5. októbra tohto roka.

04.10.2015 17:50
debata (16)

„Našich viac ako 1 500 pobočiek denne obslúži približne 200 tisíc ľudí. SP postupne rozširuje služby, ktoré ponúka občanom a podnikateľom. Som presvedčený, že aj tento krok prispeje k modernizácii a vyššej kvalite komplexných služieb Slovenskej pošty,“ konštatoval generálny riaditeľ SP Tomáš Drucker.

Štvrtý mobilný operátor má pridelené čísla s predvoľbou 0950. Od 5. októbra tohto roka bude 4ka prostredníctvom všetkých, viac ako 1 500 pobočiek Slovenskej pošty ponúkať predplatené mobilné telekomunikačné služby bez viazanosti s plným pokrytím územia SR. SIM karta pre predplatenú službu s názvom „Moja 4ka“ so štartovacím kreditom vo výške 4 eurá poskytne zákazníkom volania do všetkých sietí v SR v rámci EÚ za jednotnú cenu 4 centy za minútu, a to so sekundovou tarifikáciou od prvej sekundy. Za rovnakú cenu budú aj SMS do všetkých sietí v SR v rámci EÚ. Vlastnou mobilnou sieťou 4G a 2G pokrýva 4ka viac ako 40 % populácie SR vo viac ako 60 slovenských mestách.

SWAN získal v tendri licenciu na 2 × 15 MHz v pásme 1 800 MHz a v stanovených termínoch začal používať pridelené frekvencie vo viacerých mestách na Slovensku. Celkovo plánuje SWAN do projektu mobilného operátora investovať 100 mil. eur. Slovenská pošta vznikla 1. januára 1993 a 1. októbra 2004 sa pretransformovala na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu. V súčasnosti pôsobí ako ekonomicky samostatný a konkurencieschopný hospodársky subjekt.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #mobilný operátor #4ka